تاسیسات الکتریکی در ساختمان یکی از چهار رشته اصلی در این صنعت به شمار میرود. آموزش تاسیسات الکتریکی ساختمان در دانشگاه ها به موارد مختصری محدود می شود و استاندارد های موجود در ایران نیز جوابگوی نیازهای رو به رشد سامانه های برق ساختمان نمی باشد. متاسفانه در طی سالیان متمادی این رشته مورد غفلت سازندگان و مجریان امر قرار داشت و فقط بصورت تجربی و بعضا توسط افراد فاقد صلاحیت در ساختمان و بدون طرح و نقشه از قبل تایید شده انجام می گرفت.
با تدوین مباحث 20 گانه مقررات ملی ساختمان توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت، گام بزرگی در سامان دادن طراحی، نظارت و اجرای ساختمانها برداشته شد.
اولین تجربه کنترل نقشه فاز 2 توسط نظام مهندسی و با مساعدت شهرداری تهران در سال 1385 آغاز شد، که این امر بیش از 2 ماه تداوم نیافت و به علت مشکلات ناشی از عدم ایجاد زیرساخت قوی با شکست مواجه شد.
ساخت و ساز بی رویه و عدم رعایت قوانین و استانداردها، متولیان امر را به چاره جویی واداشت و پس از عقد تفاهم نامه چهار جانبه در مهرماه 1386 ، دفتر کنترل ساختمان در سازمان نظام مهندسی استان تهران از اردیبهشت سال 1387مبادرت به کنترل ساختمان های بالای 3000 متر مربع در چهار رشته اصلی سازه، معماری، برق و مکانیک ورزید. این روند پس از کش و قوس های فراوان و لغو و تاییدها، اکنون ساختمان های بالای 2000 متر مربع را شامل می شود.
واحد تاسیسات الکتریکی شرکت ایستاساز با سابقه طراحی بیش از 120000 متر مربع، و سابقه نظارت بیش از140000 متر مربع، با کاربری های تجاری، اداری و مسکونی، و با بکارگیری نیروهای جوان و با انگیزه، از سال 1393 کار خود را آغاز کرده است. این واحد در طراحی های خود توجه ویژه ای به بهینه سازی مصرف سیستم های الکتریکی ساختمان با استفاده از ضرایب همزمانی مناسب، طبق استانداردهای ملی و بین المللی دارد. همچنین با رویکرد آینده نگری در پروژه ها، پیش بینی های لازم جهت گسترش احتمالی پروژه ها در آینده را می نماید.
روشنایی پروژه ها اعم از روشنایی داخلی و روشنایی فضای باز، تماما با نرم افزار قدرتمند DIALux و با اعمال ضرایب کاهش نور مناسب آن محیط، مقدار روشنایی استاندارد و یکنواختی نور قابل قبول طراحی و محاسبه می شود. طراحی و رسم نقشه ها نیز با نرم افزار جامع AutoCADانجام می شود.
محاسبات دیگر المان ها اعم از محاسبات کابل، فیوز مناسب، بانک خازن، ژنراتور، صاعقه گیر و غیره نیز بصورت دستی، با استفاده از فرمول های مربوطه و با کمک نرم افزارهای کمکی انجام می گیرد.
در واحد نظارت تاسیسات الکتریکی این شرکت، قبل از شروع به کار ساختمان، کلیه مواردی که سازنده طبق مقررات ملی و استانداردهای ملی ملزم به اجرای آنهاست، در قالب یک جلسه و به همراه یک جزوه کامل و جامع، به او شناسانده می شود و در تمامی مراحل اجرای تاسیسات الکتریکی آن پروژه، با تعامل و همکاری با مالک و مدیر پروژه، بر صحت اجرای آن توسط پیمانکاران، نظارت کامل و جامع صورت می گیرد.